PS-128F/24V Signal kültéri hang- és fényjelző tűzjelző rendszerekhez

PS-128F/24V Signal kültéri hang- és fényjelző tűzjelző rendszerekhez
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Részletek
Kültéri kialakítású akkumulátoros nyomókamrás tűzjelző sziréna, amely tűz riasztás esetén a hangjelzéssel együtt szinkronizálva villog. A kettős burkolat nemcsak tetszetős, de igen ellenálló és tartós is. Kívülről elegáns és masszív, piros ABS, belül ellenálló és rugalmas acél. A kiváló hang és fényjelzésről a „nagy” méretű (118dB) nyomókamrás hangszóró és az izzó gondoskodik.Igény szerint beköthető a szabotázskapcsoló a „Tamper” jumperre, amellyel detektálhatjuk, ha a szirénaház fedelét eltávolítják, vagy a szirénaházat leszakítják a falról.A hang- és fényjelzőt úgy tervezték meg, hogy lehetőség szerint minél többféle alkalmazásban helytálljon, így például beköthető tűzjelző körbe négyvezetékes, háromvezetékes bekötéssel vagy tápelvételes indítással (kétvezetékes bekötéssel). Megszólalás-késleltetések a felhasználási hely függvényében.

1. ÜzemmódAz első alkalmazási mód, csupán 1 érpáras bekötést igénylő, de ebből kifolyólag alacsonyabb biztonságú lehetőség.

Ebben az esetben csak az akkumulátor töltő 24 V-os tápfeszültséget kell bekötni polaritás helyesen. Ezt a 24 V-ot kell egy relével megszakítani tűzjelzés esetén és a sziréna a benne lévő akkumulátor tápfeszültségét felhasználva megszólal.

Előny: 1 érpáras vezetékezés, hátrány: Ha az akkumulátor időközben legyengül, lehet, hogy a sziréna nem szólal meg.

„1” jumper felhelyezésével a tápelvételes indítás tiltható, eltávolításával engedélyezhető.

2. Üzemmód (4 eres vezetékes rendszer)A bekötött 24 V akkumulátort töltő tápfeszültségtől függetlenül, a tűzjelző központtól egy újabb érpárat felhasználva, a tűzjelzéskor fellépő +24V vezérlő feszültséget kell a „Start +”- ra bekötni. Ha a „Start +”-ra +24V-ot adunk, a sziréna riasztási állapotba kerül.

Ekkor a lemerült akkumulátor esetén is történik riasztás.

3. ÜzemmódAz intelligensebb tűzjelző központoknál felkínált, felügyelt hangjelző kimenetnél alkalmazható.

A 24V akkumulátort töltő tápfeszültség mellet, a Loop +/- bemenetekre a központ felügyelt hangjelző kimenetét kell bekötni, a központhoz mellékelt, vagy javasolt lezáró ellenállást pedig az „R” jelöléshez.

Akkumulátor, hangszóró és lámpa hiba esetén a készülék többször másodpercekre kiiktatja a lezáró ellenállást a hurokból, így a központban „felügyelt hangjelző kimenet hiba” jelenik meg. A sziréna folyamatosan teszteli magát, és ezt jelzi a felügyelt hangjelző kimenetre a huroklezáró ellenállás segítségével.

”Relay” jumper felhelyezésével a lezárást megszakító relé iktatható ki (hibajelentés tiltása).A mikroprocesszor vezérelt elektronika állandó belső öntesztet végez, folyamatos akkumulátor, izzó- és hangszóró vizsgálat.A készülék működtetéséhez legalább egy 12V 4,0Ah, legfeljebb egy 12V 7,0Ah akkumulátor szükséges.A dobozban a sziréna mellett található egy leírás és egy fúrósablon a könnyebb szereléshez.Adatok:

Hang kimenet (Nagy) , Nyomókamrás hangszóró

Sziréna típus Tűz

Hangnyomás 118 dB

Szabotázs védelem Tamper kapcsoló (opcionális)

Bemenetek + 24 V , GND , Start + , Start -

Kimenetek Loop + , Loop - , R (lezáró ellenállás)

6 vagy 24 óránkénti önteszt Igen

Fizikai méret 295 x 200 x 100 mm

Maximális akkumulátor méret (12 V) , 4 Ah , 7 Ah

Ház Kettős (ABS+Acél) , Vandálbiztos

Felszerelés Falra

Kültér/Beltér Kültér

IP védettség IP34

Súly 3000 g

Tápfeszültség 24 V DC

Áramfelvétel 4 mA
Adatok
Gyártó
Trióda
Cikkszám
13TUHF83002
Tömeg
2 kg/db